Ei äiti materiaalia kirjaprojekti

Nyt syyskuussa ilmestyy ensimmäinen suomalainen kirjateos, joka käsittelee vapaaehtoisesti lapsettomia naisia. Itse olen kirjassa mukana kertomassa oman tarinani.

 

 

Tästä on siis kyse:

Miksi yhteiskunta painostaa hankkimaan lapsia ja miten naiset kokevat sosiaalisen paineen tulla äidiksi? Oliko entisaikaan omasta halustaan lapsettomia? Onko vapaaehtoinen lapsettomuus synnynnäistä vai iän myötä kypsyvä ratkaisu? Onko luonnossa vapaaehtoista lapsettomuutta?

 

Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia uutuuskirjassa Ei äitimateriaalia, joka sisältää 18 vapaaehtoisesti lapsettoman naisen tarinan. Muun muassa kirjailija Monika Fagerholm, sarjakuvataiteilija Kaisa Leka, muusikko Kikka Laitinen, fitnessmalli Elina Tervo ja toimittaja Mari Pudas kertovat, miksi he eivät halua lapsia ja millaista elämä lapsettomana naisena on.

Lapsettomuuden valitseminen herättää yhä negatiivisia reaktioita, ihmettelyä ja paheksuntaa. Äitiyttä pidetään naiselle luontaisena tilana, johon tulisi pyrkiä. Toisin toimivat naiset joutuvat perustelemaan lapsettomuuttaan ja kohtaavat suoraa ja epäsuoraa arvostelua.

Vapaaehtoinen lapsettomuus on viime vuosina ollut paljon esillä julkisuudessa. Tämä kirja on kuitenkin ensimmäinen aihetta käsittelevä suomenkielinen teos. Se on kattava tietopaketti vapaaehtoisen lapsettomuuden historiasta, biologiasta ja valinnan tehneiden naisten yhteiskunnallisesta asemasta. Kuvat on ottanut Niina-Marika Kivilahti. Kansi Taru Kurki.

Kirja ilmestyy syyskuussa 2018. Kirja vaatii vielä työstämistä ja haen siihen tukeanne. Kampanjan kautta kirjan ennakkotilanneet saavat kirjan heti sen ilmestyttyä.

 

Ennakko tilauksen voit tehdä täältä ☺:

https://mesenaatti.me/campaign/?id=907#single/view

6 comments

 1. Janna Nørd

  Sosiaali- ja perhepainetta useimmissa tapauksissa. Mutta luonteeltaan lain mukaan, kun se on asetettu, ensin tulee avioliitto sitten lapsia.
  Koska olet nuori, onko tämä vain vaihetta ja voitko muuttaa mieliasi myöhemmin? Tässä tapauksessa millaista syntyvyyden hallintaa käytät? Suhde viisas, haluatko mennä naimisiin? Mikä on mielipiteesi avioliitosta?

  • Elina Tervo

   Hei , en ole enää niin nuori olen 31 vuotias. En ole koskaan halunnut lapsia ja olen sen jo hyvin nuorena ilmoittanut. Eli ei ole mikään vaihe.

   En ole myöskään naimisissa, mutta jos jossain elämän vaiheessa tulisi eteen kumppani kenen kanssa haluaisin naimisiin. Niin sitten varmasti menisin.

   Naimisiin meno ei ole minulle mikään uskonnollinen asia. En kuulu mihinkään uskontoon , joten naimisiin meno on minulle pelkkä rakkauden osoitus.

   • Janna Nørd

    Vain 31! pitkä tie mennä tyttö. Sanotaan, oletteko olleet lähellä avioliittoa milloin tahansa?
    Nuorella iällä teit päätöksen! Mihin varotoimiin ryhdyt sen varmistamiseksi, ettei näin tapahdu?

 2. Lähetitkö tarinasi sivustolle, kun se julkaisee sen?

 3. Janna Nørd

  Koko artikkeli? Kuten edellä todettiin, kuten kohti luonnon laki, ensimmäinen tulee avio liitto sitten tulee siittää lapsia. Koska et halua lapsia, Haluatko mennä naimisiin? tai et ole kiinnostunut siitä myös?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*