Ei äiti materiaalia kirjaprojekti

Nyt syyskuussa ilmestyy ensimmäinen suomalainen kirjateos, joka käsittelee vapaaehtoisesti lapsettomia naisia. Itse olen kirjassa mukana kertomassa oman tarinani.

 

 

Tästä on siis kyse:

Miksi yhteiskunta painostaa hankkimaan lapsia ja miten naiset kokevat sosiaalisen paineen tulla äidiksi? Oliko entisaikaan omasta halustaan lapsettomia? Onko vapaaehtoinen lapsettomuus synnynnäistä vai iän myötä kypsyvä ratkaisu? Onko luonnossa vapaaehtoista lapsettomuutta?

 

Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia uutuuskirjassa Ei äitimateriaalia, joka sisältää 18 vapaaehtoisesti lapsettoman naisen tarinan. Muun muassa kirjailija Monika Fagerholm, sarjakuvataiteilija Kaisa Leka, muusikko Kikka Laitinen, fitnessmalli Elina Tervo ja toimittaja Mari Pudas kertovat, miksi he eivät halua lapsia ja millaista elämä lapsettomana naisena on.

Lapsettomuuden valitseminen herättää yhä negatiivisia reaktioita, ihmettelyä ja paheksuntaa. Äitiyttä pidetään naiselle luontaisena tilana, johon tulisi pyrkiä. Toisin toimivat naiset joutuvat perustelemaan lapsettomuuttaan ja kohtaavat suoraa ja epäsuoraa arvostelua.

Vapaaehtoinen lapsettomuus on viime vuosina ollut paljon esillä julkisuudessa. Tämä kirja on kuitenkin ensimmäinen aihetta käsittelevä suomenkielinen teos. Se on kattava tietopaketti vapaaehtoisen lapsettomuuden historiasta, biologiasta ja valinnan tehneiden naisten yhteiskunnallisesta asemasta. Kuvat on ottanut Niina-Marika Kivilahti. Kansi Taru Kurki.

Kirja ilmestyy syyskuussa 2018. Kirja vaatii vielä työstämistä ja haen siihen tukeanne. Kampanjan kautta kirjan ennakkotilanneet saavat kirjan heti sen ilmestyttyä.

 

Ennakko tilauksen voit tehdä täältä ☺:

https://mesenaatti.me/campaign/?id=907#single/view

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*