Elina, mitä mä teen?

Nyt tulee niin paljon joka päivä viestejä samoine kysymyksineen, niin ajattelin postauksen verran nyt selventää mitä minä teen. ☺️

Eli siis,  olen kiertämässä maailman ympäri 360 päivässä. Kuvaamme Youtubeen matkailuohjelmaa, Wanderers of The World eli WOW. Minkä tarkoitus on näyttää minkälaista on travellerin elämä. Inspiroida ihmisiä matkustamaan erinlaisiin kohteisiin ja näyttää mitä kaikkea siistiä tässä maailmassa voi tehdä. Yritetään sukeltaa mahdollisimman paljon erilaisiin kulttuureihin ja tehdä niin paljon kuin suinkin pystyy erilaisia aktiviteetteja laidasta laitaan.

Kyseessä ei siis ole suuren butjetin tv- ohjelma. Vaan reissaamme todella minimaalisella butjetilla, joten kun saan kommentteja, että miksi ette käynyt siellä tai tuolla niin usein tietyt jutut jää tekemättä, koska päivä butjettimme ei anna myöden. Jutun juuri onkin, että haluan näyttää ettei matkustaminen tai travellerin elämä vaadi miljoonia, vaan reissuun pääsee kyllä muutamalla roposellakin. Suurin osa jutuista mitä tehdään on muutaman kympin sijoituksia tai ilmaisia.

Olemme tienpäällä siis koko tuon 360 päivää. Eli kotiin ei mennä elpymään missään vaiheessa. On täysin eri asia käydä lomalla muutama viikko köllimässä, kuin travellaa koko vuosi yhteen putkeen. Eli matkustus päiviä kuuluu jokaiseen viikkoon. Tunteja lentokoneissa, busseissa, junissa ja muissa vägöneissä tulee tuhansia. Aikaerot ja väsymys on läsnä aika usein. Vaikkakin matkustus on suurin intohimoni ja rakkaudesta lajiin tätä teen, niin matkustus on aina tosi kuluttavaa. Eli toisin sanoen, kun jatkuvasti kysytään miten sä oot koko ajan lomalla, niin emme ole päivääkää lomalla, vaan teemme tätä ohjelmaa. Kuvaamme, editoimme, suunnittelemme, myymme yms. Ihmisillä on tosi harhainen käsitys siitä kuinka kauan yhden 20min videoon menee aikaa. Saatamme kuvata 3 päivää yötä päivää. Materiaalia tulee kymmeniä tunteja joiden läpi käymiseen ja editointiin menee toiset 3 päivää. Musiikkien etsintä, leikkaus, värimäärittely, efektit ja grafiikka ei tule itsestään. Niihin menee todellakin tuhottoman monta tuntia aikaa tehdä. Eikä siinäkään mitään jos olisi kiva oma työpiste missä hommia tehdä hyvin toimivalla internetillä, niin varmasti olisi oikein sutjakkaa. Täällä maailmalla, kun tuo internetti ei oikein toimi juuri missään ja työskentely paikat on milloin mitäkin ja maisemankin pitäisi vaihtua, niin haasteita on ollut kerrakseen. ☺️ Tälläiset extreme jutut ei ole siis heikkohermoisille 😅

Yritän suunnitella reittiä niin, että ohjelman sisältö olisi mahdollisimman monipuolista ja toteuttaa katsojien toiveita kohteista ja aktiviteeteista tai teemoista. En tee tätä sarjaa itselleni, vaan nimenomaan inspiraationsa kaikille matkailusta kiinnostuneille. Sarja mitä teemme on niin aito kuin vain voi olla. Eli jos näytän aivan paskalta järkyttävine silmäpusseineen 30 tunnin matkustusajan jälkeen ja kolmen valvotun yön, niin se on just sitä mitä siellä tapahtuu. Toki emme käytä kallista ruutu aikaa tämän näyttämiseen, vaan keskitymme hyviin asioihin ☺️ En kuitenkaan feikkaa, että kaikki on ihanaa jos ei ole. On maita mistä en pidä ja on paikkoja mitä rakastan ja se saa ja kuuluu näkyä. Haluan nimenomaan rehellisesti kertoa minne kannattaa mennä ja minne ei. Kukaan ei maksa meille siitä, että menemme jonnekkin, kaikki maksetaan ihan mun omasta pussista. Toki meillä on sarjassa yhteistyökumppaneita joiden kanssa teemme erinlaisia kampanjoita yms. Sosiaalisenmedian markkinointia. Esimerkiksi ilman Mobilebetin yhteistyötä koko reissu ei olisi mahdollinen. Eli töitä kaikkien on tehtävä, ilmaisia lounaita ei ole.

Majoitumme lähes aina joko hostelleissa, airbnb tai kotimajoituksissa. Eli luxushotellit ja helppoelämä on aika kaukana meidän reissusta 😄 Eli kysymyksiin, missä hotellissa olette, niin emme oikeastaan ikinä majoitu hotellissa. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.  Myöskään siksi emme juuri kuvaa majoituksissa, koska ne on usein jonkun koteja, joten annetaan heidän pitää yksityisyytensä.

Nyt matkaa on takana pian kolme kuukautta. Olemme olleet 7 maassa tähän menessä ja ulos on tullut 8 jaksoa. Tänään tulee ulos yhdeksäs ☺️. Julkaisimme aluksi tiukan siirtymis aikataulun takia kerran viikossa, mutta nyt jatkossa jaksot tulee ulos keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Näin pystymme tekemään realiaikaisemmin. Eli pääsette mukaan juuri sinne maahan ja kaupunkiin missä milloinkin olemme. ☺️

Aina reissuihin mahtuu käänteitä niin hyviä kuin huonoja, enkä niitä halua siloitella. Kaikki ei mene aina putkeen ja se pitää tiedostaa jo siinä haaveilu vaiheessa, että kaikkea voi sattua. ☺️ Suurimman osan aikaa kuitenkin matkustus on ihanaa!!! Rakastan kaikkea siinä! Kulttuureja, ihmisiä, tapoja, elämyksiä, luontoa, arkkitehtuuria… ihan kaikkea uutta ja kiehtovaa!

Toivon sydämeni pohjasta, että reissuenergiamme tarttuu ja seuraatte meidän reissun käänteitä alusta loppuun. Eniten tietenkin toivon, että voin inspiroida just sua varaamaan seuraavan matkan kohteeseen missä et ole vielä käynyt, tai jopa parhaimmassa tapauksessa lähteä yhtä hullulle retkelle meikäläisen jalanjäljissä 😄

Tästä pääset katsomaan mihin jäätiin viime kerralla ja jos et ole vielä sarjaan mukaan päässyt, niin siitä voi ottaa vaikka sunnuntai maratoonin 😉 Uusi jakso ilmestyy siis tänään illalla. Muista painaa myöskin painiketta TILAA, niin saat tiedon aina kun kanavalle tulee uusi jakso.

 

Yksinhän tässä maailmassa ei pärjää ja paljon tuleekin kysymyksiä kuka kuvaa. Mun kuvaaja ja editoija on super lahjakkuus Juho Tirkkonen. Hän on myöskin aika talentti kestämään mun vouhotuksia 😅.  Stressitasot on aina tapissa, kun mun kanssa pyörii, mutta hän on kestänyt sen kuin mies 😂 Kädenjälki siis videoilla on täysin Juhon ja hän tekee kyllä ihan mieletöntä duunia. Iso kiitos siitä🙏🏼.

Minulla on myös yksi henkinen tuki ja reissu jelppari Sandra Pesonen Suomessa, joka toivottavasti pääsee myös meidän kelkkaan pian toiseksi kuvaajaksi.

Joutuisin olemaan alasti kuvauksissa,  jos minua ei vastattaisi Biancaneve ja Bohemiangirl Suomi. Joten heidän ihania luomuksia saatte ruudulta ihailla.

Tukka hyvin kaikki hyvin 😄 No aina mun tukka ei oo kovin hyvin, 🙄mutta olis vielä huonommin jos Purahairin tuotteet ei olis mulla reissussa mukana. Niiden Colormask on muuten parasta mitä tiedän. Ei tarvitse tukkaa värjätä 😉

Mobilebetin tuossa mainitsinkin, eli ilman heitä ei olisi koko matkaa, joten isoin kiitos heille. 🙏🏼

Huippukivan logo siellä alkuteksteissä vilahtaakin ja heidän kanssaan tehdään muutama spesiaali jakso😉 Siitä vähän myöhemmin lisää.

Mutta nyt lätinät sikseen ja YouTuben ääreen ☺️ Tänään illalla seikkaillaan Bangkokissa 😁

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*