Kaikki terveys lähtee suusta!

Nyt on paljon ollut puhetta siitä, että kaikki terveys lähtee suolistosta. Tavallaan kyllä, mutta ensin pitäisi katsoa tänne toiseen päähän eli suuhun.

Kaikki terveys lähtee suusta!

Aika harva aikuinen pystyy sanomaan, että käy säännöllisesti hammaslääkärissä. Muuten tsekkaillaan kyllä kroppaa vähän väliä työterveystarkastuksissa yms. Mutta hammaslääkärikäynneissä voi vierähtää vuosi jos vuosikymmenkin. Asiaan kannattaa kuitenkin vähän miettiä.

Jos suussa on jatkuva tulehdustila esim. Reikiä, ientulehdus tai paljon hammaskiveä. On tilanne lähtökohtaisesti aika paha koko elimistölle. Verenkierto on kuitenkin hyvin lähellä aivoja ja hyvinkin iso riski saada vakavampikin tauti, joten hammas säryn kanssa ei kannata odotella. Kaikki ruoka ja juoma menee suun kautta myös sinne suolistoon, mikä sitten vaikuttaa ihan koko elimistöön.

Niin kuin tiedetään jatkuva matala tulehdustila kehossa aiheuttaa jos jonkinmoista vakavampaa vaivaa.

Joten jos on jatkuvasti sairauksia, mille ei löydy selitystä. Niin kannattaa lähteä ihan perusasioita korjaamaan ja mennä vaikka ihan ekana hammaslääkäriin. 😉 Myös ylipaino voi johtua matalasta tulehdustilasta, että miettikääpäs sitä! Jos  reikäiset hampaat onkin syy nivelkipuihin, niin olisko aika helppo tilanne korjata 🙂

Puhdas suu on myös aivan ihana tunne, jota kannattaa kyllä tavoitella ja sen mukana kaunis hymy. Mitä on kiva esitellä, kun on hoidettu suu!

Terveet ihmiset hymyilee enemmän ja terveen ihmisen hymyn erottaa jo kaukaa. Joten hoidathan hampaitasi, ne ei ole uusiutuva luonnonvara 😉

 

Photo & Edit: mba-photostudio

Huppari: Nike

Toppi: CalvinKlane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*