Tässä mä nyt oon, enkä muuta voi.

Minulta kysytään jatkuvasti miten kestän tätä stressiä? Noh, en mä oikeestaan stressaa kovin maallisista asioista, ne on vaan asioita joita pitää hoitaa. Ihmisten keksimiä rutiineja ja sääntöjä. Ihmiset jotka stressaa pienistä asioista jatkuvasti, niin niillä ei koskaan ole ollut mitään oikeita ongelmia. He ovat sillä tasolla, että kaikki on liian hyvin.

Kun oikeasti ihminen on “hätä tilassa” se keskittyy selviytymiseen . Siihen että on turvassa, ruokaan ja läheisiin. Minun ajatus on aika kivikautisella tasolla, mutta se on oikeasti se millä on väliä. Perusasiat.

 

Aika ajoin (joka päivä) joku kysyy multa, että miten sä oikein kestät tota stressiä? Noh, faktahan on se että tänään pystyy tekemään vaan hyvin rajallisen määrän asioita. Kaikki ei ole vain minusta kiinni ja jos olisi, niin hei kyllä tapahtus ja nopeesti 😄

 

Toinen juttu on se, että keskityn perusasioihin tänäÄN. Huomisesta ei ikinä tiedä, voi tulla jotain ihan mahtavaa tai sitten jotain mikä romuttaa kaiken. Siihen vaan ei pysty vaikuttamaan, niin miksi sitä stressata tänään, huominen on huomenna. Rahaa on tänään just sen verran kun sitä on ja that’s it. Hyväksy se.

En mäkään mikään kone ole ja kyllä mä eilen viimeksi mietin, että mitähän hittoa sitä nyt, kun kaikki suunnitelmat levähti käsiin. Peruisko kaiken vai yrittäskö vielä vai olikohan tää joku merkki ettei näin kuuluisikaan tehdä. Pieniä ajatuksia ja isoja pyörityksiä. Ahistaa.  Mikähän tässä nyt tarvii ahistaa? Koko maailma auki ja mähän voin tehdä ihan mitä mua huvittaa, periaatteessa. Tietenkin on joitain hidastavia tekijöitä, mutta kaikki on aina järjesteltävissä. Kunhan vaan jaksaa järjestellä.

Miettimällä mikään ei parane ja over thinking saa ihmisen lähinnä surulliseksi. Sitä yritän nyt välttää. Tänään ei jaksais mitään ja flunssakin iski päälle, mikä on aina oire liika rasituksesta. Eli nyt taas täytyy keskittyä perusasioihin ruoka, lepo ja asiat mitkä tekee onnelliseksi. Eikä mun tarviikkaan tänään mitään jaksaa jos en jaksa. Huomenna sitten tai myöhemmin jos tuntuu erilaiselta. Nämä maalliset ongelmat kun ei mihinkään tästä kuitenkaan häviä, huomennakin ehtii miettiä mihin muuttaa ja miten saa nuo työhommat sutvittua ..

 

Ei täällä kenekään tarvii olla mikään robotti. Päiviä saa perua jos siltä tuntuu. Jos on väsynyt, niin silloin pitää levätä .

Kunnelkaa itseänne. Ne vastaukset ei tuu aina heti, mutta kyllä ne sitten tulee, kun on oikea aika. Odotellaan 🙂

Kannattaa myös miettiä siellä stressiharjanteella,, että onkohan tarpeellista? Kenekään ongelmia ei tietenkään saa aliarvioida, ne on henkilökohtaisia tunnetiloja ja ne tuntee niin kuin tuntee. Mutta… muistakaa hengittää 🙏🏼😊

 

💋

 

Photo and Edit; Mpaphotostudio

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*